Postat de: Gena Rusu
Categoria: Articole

Viața este un joc pe care am venit să îl experimentăm cu iubire și cu bucurie, doar că devenim prea serioși, prea temători, prea competitivi, prea egoiști și uităm motivul pentru care venim în această lume.

În loc să trăiești în bucurie, invidia, ura, neputința, gelozia, frica pun stăpânire încet, încet pe viața ta și trăiesc în locul tău, fiindcă începi să crezi că nu meriți, că nu poți, că nu știi, că nu te pricepi, că nu ești suficient de bun, iar lista de limitări și autolimitări poate continua.

Apoi este greu să te reconectezi la bucuria de a trăi viața precum cel mai frumos și interesant joc, în care nu este vorba despre a câștiga sau despre a pierde, fiindcă nimeni nu este în competiție cu nimeni, ci este vorba doar despre a te bucura pentru că ești aici și acum.

Devine dificil să te bucuri cu adevărat de viață, fără să ai resentimente, ură, gelozie, tristețe etc, fiindcă toate aceste emoții devin captive în celulele tale și nu te lasă să ieși din stările negative.

Doar după ce elimini din corp, emoțiile negative, reușești să simți cu adevărat bucuria de a trăi, de a fi.

Apoi se schimbă și părerea ta despre tine, despre lume, despre ceea ce poți face, despre faptul că meriți pe deplin tot ceea ce este mai bun de la Univers și simți asta cu toată ființa ta.

Începi să te iubești, să te apreciezi pentru ceea ce ești, să te accepți așa cum ești și, foarte important, renunți să te mai critici, să te mai judeci și să te mai raportezi la părerile celorlalți.

E minunat când se întâmplă asta, viața devine plină de magie!

Tu ai puterea de a avea o astfel de viață, tu ai toate resursele în interiorul tău ca să îți creezi o viață plină de frumos.

Sigur că asta vine la pachet cu o alegere, aceea de a lucra cu tine ca să vezi întotdeauna partea plină a paharului.

Știu că este greu, pentru că ai învățat de mult obiceiul de a observa ceea ce nu funcționează în viața ta. Rădăcinile acestui obicei sunt foarte adânci și au fost bine hrănite și de energia părinților tăi care au învățat de la părinții lor și tot așa.

Aici, nimeni cu caută vinovați, aici se caută cauza provocării pe care o trăiești, pentru ca singur/ă să îți descoperi resursele pentru a te debloca și pentru a-ți crea o altă realitate, conform dorințelor, visurilor, aspirațiilor tale.

Dacă eu pot, tu de ce nu ai putea?

Autor: Gena Rusu
>